CALITATEA AERULUI POST-COVID

Fiecare afacere depinde de mediul in care se afla si intelegerea nevoilor depinde de identificarea problemelor cu adevarat. Un fapt care va ramane neschimbat chiar si dupa pandemia COVID-19 este ca „aerul calatoreste”. Multe studii au confirmat faptul ca COVID-19 pare sa ramana in aer mai mult decat se banuia iar picaturile contaminate care contin virusul pot supravietui pe suprafete zile intregi. De exemplu, un studiu publicat in New England Journal of Medicine a constatat ca SARS-CoV-2, virusul care provoaca COVID-19, poate supravietui pana la patru ore pe cupru, pana la 24 de ore pe carton si doua pana la trei zile pe plastic si otel inoxidabil.

Atunci cand protejarea sanatatii oamenilor ramane principala preocupare si este responsabilitatea fiecare afaceri sa nu lase nicio posibilitate neacoperita atunci cand se pregatesc pentru relansarea afacerii. Contaminarea aerului poate aparea de oriunde, chiar si din afara incintei afacerii.

Importanta asigurarii unui aer sanatos (lipsit de bacteria si microbi) atat pentru angajati, cat si clientii din birouri, banci, clinici medicale, sali de sport, saloane de infrumusetare, dar si spatii publice inchise, este déjà subiectul zilei, mai ales in 2020 al carui context pandemic ne-a schimbat fundamental perceptia asupra mediului inconjutator, devenind infinit mai responsabil fara de acesta.

Insa un asemenea obiectiv complex nu poate fi realizat cu instrumente simple sau rudimentare, acestea fiind cu siguranta depasite de problematica actuala cu care ne confruntam.

Poate ajuta filtrarea aerului? Da, filtrarea aerului este una dintre modalitatile de combatere a impactului potentialelor riscuri, cum ar fi agentii patogeni din aer, compusii organici volatili (COV), contaminarea cu praf etc. Deoarece oamenii petrec cea mai mare parte a timpului in locuri inchise (casa, birou, etc), poluantii nocivi pot compromite capacitatea cuiva de a lupta infectiile, solutiile de filtrare a aerului sunt salvatoare in scenarii in care nivelul poluantilor este mai mare decat cel recomandat.

Este important sa evidentiem riscurile potentiale care inconjoara afacerea, cum ar fi poluarea aerului din cauza traficului din exterior sau fumurile provenite din fabricile din cartier, chiar si gazele si mirosurile provenite de la restaurantele din apropiere pot diminua capacitatea respiratorie. Evaluarea atmosferei exterioare impreuna cu calitatea aerului din interior este primul pas in procesul de recastigare a controlului asupra aerului respirat.

SOLUTIA CAMFIL

De aceea, compania franceza Camfil cu peste 50 de ani experienta in furnizarea de solutii premium de purificare a aerului, ofera sisteme comerciale si industriale pentru filtrarea aerului si controlul poluarii aerului, la cele mai inalte standarde, adaptate inclusiv actualei pandemii Covid-19 care a facut deja ravagii pe glob.

Actuala sa versiune a sistemelor de purificare si anume City M, poate indeplini cu success misiunea de a purifica aerul din incaperi de pana la 75 metri patrati, cum sunt cele din companiile enumerate in deschiderea prezentarii.​

Cum? Versiunea City M este echipata cu filtre de particule si moleculare care asigura un mediu interior cu adevarat sanatos prin eliminarea prafului, a contaminantilor si a particulelor nocive din magazine, birouri, scoli, spitale si locuinte.

O versiune compacta a purificatorului de aer City, si anume City S poate fi utilizata pentru a suplimenta puterea purificatorilor de aer din seriile mai mari, asa cum puteti vedea si in filmuletul de prezentare.

CUM DIMINUAM RASPANDIREA CORONAVIRUSULUI (COVID-19)?

Care este in mod exact aplicabilitatea acestor purificatori moderni in vederea diminuarii raspandirii COVID-19, va explicam imediat. COVID-19 este boala infectioasa cauzata de coronavirusul cel mai recent descoperit, al carui diametru este in jur de 0,125 microni, conform Organizatiei Mondiala a Sanatatii (WHO). Conform ultimelor studii publicate virusul poate ramane viabil/activ in aer pana la 3 ore, pe cupru pana la 4 ore, pe carton pana la 24 ore si pe plastic si otel inoxidabil pana la 72 ore.

Purificatoarele de aer Camfil din seria CamCleaner, elimina pana la 80% din particulele de COVID-19 din aerul unei incaperi datorita filtrelor HEPA H13 in maxim 20 de minute, fiind capabile sa capteze orice particular solida din aer, cu o dimensiune mai mare de 0,1 microni, deci inclusiv particulele de COVID-19 de 0,125 microni.

Practic, cheia succesului in lupta cu cel mai periculos virus descoperit in 2020 este filtrul HEPA care acopera o raza de 360 grade (adica o rotatie completa), eliminand 99,95% particulele cu o marime de pana la 0,3 microni.

Particulele mai mici de 0,3 microni, asa cum sunt particulele COVID-19, precum si alte nano-particule sunt captate in filtrul HEPA datoria unui fenomen fizic numit: DIFUZIUNE. Aceste filtre elimina deasemenea mirosurile neplacute si gazele din spatiul in care este instalat.

Ce este DIFUZIUNEA? Nanoparticulele zboara in aer in modele aleatorii tip zig-zag, atunci cand lovesc molecule de gaz. Astfel, chiar daca se pot incadra prin fibrele din filtre, ajung sa inevitabil le loveasca datorita traiectoriei lor si instant sunt captate (blocate) de filtrele HEPA de inalta eficienta Camfil.

CONCLUZII

Concluzie: Conform studiilor effectuate, filtrele HEPA capteaza pana la 99.99% din particulele mai mici de 0,005 microni, inclusiv particula de COVID-19.

In Romania nu exista o traditie a sistemelor de purificare a aerului in cladirile de birouri sau in locuinte. De aceea ATX HVAC Distribution impreuna cu Camfil, doresc sa promoveze purificatoarele de aer din seria CamCleaner. Impreuna pentru un aer mai curat.

ATENTIE

Purificatoarele de aer Camfil nu elimina particulele COVID-19 depuse pe suprafetele din jur (birouri, clante de usi, etc.), ele actionand strict asupra celor din aer, deci pentru suprafete se recomanda folosirea unei strategii omolgate de dezinfectare.

ATX HVAC Distribution este partener autorizat Camfil in Romania!