O noua facilitate de productie Toshiba-Carrier in Europa

O noua facilitate de productie Toshiba-Carrier in Europa

CONTEXT

La 21 ianuarie 2020, Toshiba Carrier a anuntat infiintarea unei noi unitati de productie Toshiba Carrier Air-Conditioning Europe in Gniezno, un oras din vestul Poloniei. Noua companie a fost infiintata la 31 decembrie 2019 cu un capital de 24 milioane USD, ca o filiala de productie a Toshiba Carrier Europe, cu sediul in Montluel, Franta, reprezentanta in Europa a companiei Toshiba Carrier pentru activitatea de incalzire, ventilatie si climatizare (HVAC). Unitatea de productie va fi construita pe un teren de 37.000 mp si aproximativ 17.000 mp suprafata construita, noua filiala va fi „dedicata productiei si vanzarilor de aer conditionat comercial, incalzire si echipamente de alimentare cu apa calda si este programat sa isi inceapa functionarea inainte de sfarsitul anului 2020.

Conform cercetarii de piata “Cererea mondiala de aer conditionat pe regiune”, emisa de Asociatia Industriei pentru Refrigerare si Climatizare din Japonia (JRAIA) in Iunie 2019, Europa a inregistrat o crestere puternica a HVAC in perioada 2016-2018, cu o rata anuala de crestere compusa (CAGR) de peste 6%. In regiunile in care patrunderea aparatelor de aer conditionat este inca scazuta, precum in Europa de Est si de Nord, cererea de aer conditionat este de asteptat sa creasca din cauza cresterii recente a temperaturilor de vara.

Europa asista, de asemenea, la o crestere recenta a vanzarilor de pompe de caldura si pompelor aer-apa (ATW) ca o alternativa la echipamentele de incalzire si alimentare cu apa calda care utilizeaza gaz si alte cazane conventionale. JARN estimeaza ca piata europeana a pompelor de caldura (ATW) a atins 368.900 de unitati in 2018, ceea ce indica o crestere anuala de 14,3%. Pentru viitor, reglementarile de mediu vor accelera trecerea de la incalzitoarele de ardere la pompe de caldura, iar cererea de pompe de caldura va creste exponential, depasind cresterea cererii pentru unitati de aer conditionat.

In asteptarea unor astfel de perspective, producatorii japonezi au inceput sa asigure baze de productie si canale de vanzare in Europa, inclusiv achizitii ale altor companii. In ceea ce priveste pompele de caldura, Daikin, Johnson Controls – Hitachi Air Conditioning, Mitsubishi Electric si Panasonic au baze de productie in Belgia si Republica Ceha, Spania, Regatul Unit si, respectiv, Republica Ceha.

In acest context, Toshiba Carrier a decis sa isi stabileasca prima baza de productie in Europa si intentioneaza sa inceapa productia de pompe de caldura, piata cu o crestere rapida in Europa, pana la sfarsitul anului 2020. Ca prim pas, compania va transfera o parte a modelelor cu refrigerent R32 produse in Japonia si Thailanda si se va incepe productia la scara mica. Dupa aceea, compania isi va extinde gama cu noi pompe de caldura bazate pe modele existente, modificate pentru a aborda situatia reala de pe piata europeana. Intentia Toshiba Carrier este ca aceasta facilitate sa fie o baza de productie pentru unitatile externe pentru pompe de caldura.

Pompa de caldura Toshiba

SOLUTIA TOSHIBA CARRIER

Dupa lansarea productiei pompelor de caldura, Toshiba Carrier va incepe productia de aparate de aer conditionat comerciale si apoi va extinde produsele in serie, urmarind finalizarea liniei de productie pana in perioada cuprinsa intre 2021 si 2022. Compania poate avea in vedere si productia de chillere cu pompa de caldura in viitor si, de asemenea, intentioneaza sa introduca treptat noi tehnologii, cum ar fi Internet of Things (IoT) si automatizari la noua facilitate de productie, incepand cu 2021, dupa ce acesta va fi complet functionala.

Deocamdata, produsele fabricate la noua facilitate vor fi livrate in Europa. Canalele de vanzare a pompelor de caldura sunt diferite de canalele de vanzare pentru aer conditionat si este foarte important sa fie o legatura directa intre producator si instalator. Filialele de vanzari ale Carrier, partenerul Toshiba Carrier, exploreaza noi canale pentru vanzarile pompelor de caldura. Toshiba Carrier intentioneaza, de asemenea, sa ofere servicii de asistenta tehnica si asistenta pentru vanzari la lansarea de noi produse. In acest fel, Toshiba Carrier va lansa produse optimizate pentru piata europeana iar Carrier isi va extinde canalele de vanzare si ambele companii intentioneaza sa lucreze in stransa cooperare pentru a extinde afacerile in Europa.

Cu noua baza de productie care permite Toshiba Carrier sa furnizeze produse noi care raspund nevoilor neindeplinite anterior, compania se poate astepta la o crestere semnificativa a vanzarilor. Toshiba Carrier a livrat catre Europa produse similare care au fost dezvoltate si fabricate in Japonia si Thailanda. Cu toate acestea, mediul de piata si utilizarea produsului difera in functie de regiunea din Europa. Prin infiintarea unei noi filiale de productie, Toshiba Carrier va putea adapta local produsele existente pentru a raspunde nevoilor specifice ale fiecarei regiuni si pentru a dezvolta un produs adaptat local folosind productia de loturi mici cu livrare rapida si in timp util. Din acest motiv, compania are in vedere infiintarea instalatiilor de cercetare-dezvoltare (R&D) la noua uzina, avand deja in vedere amenajarea unei sali de testare si a alocat o zona pentru aceasta.

O SOLUTIE LOGISTICA "SMART"

In plus, Toshiba Carrier considera ca infiintarea unei noi fabrici va reduce timpul necesar transportului produselor, ceea ce reprezinta aproximativ o treime din timpul necesar de la primirea comenzii pana la livrare, reducand astfel timpul total de livrare la doua treimi din timp. Gniezno, unde se afla noua fabrica, este aproape de al cincilea cel mai mare oras din Polonia, Poznań, este, de asemenea, aproape de principalele autostrazi si poate transporta produse in marile regiuni europene in aproximativ doua-trei zile.

Cand este necesar importul de compresoare si alte componente din Japonia si Thailanda, Gniezno este de asemenea usor accesibil printr-o autostrada directa din Hamburg, Germania, unde se afla portul prin care Toshiba Carrier isi aduce aceste piese in Europa. Intre timp, Toshiba Carrier isi propune sa treaca treptat catre achizitiile de componente locale din cat mai multe parti posibile. De exemplu, atunci cand asambleaza pompele de caldura in Japonia, compania a utilizat in principal rezervoare de apa si alte componente importate din Europa, dar prin transferul productiei de pompe de caldura in noua fabrica, rezervoarele de apa pot fi procurate local, ceea ce genereaza avantaje semnificative ale costurilor finale.

TOSHIBA CARRIER VA RESPECTA REGLEMENTARILE GAZELOR F

Un alt beneficiu al infiintarii unei baze de productie in Europa de Toshiba Carrier este respectarea reglementarilor privind gazele F. In trecut, compania trebuia sa aduca produse din afara UE, asa ca trebuia sa obtina o autorizatie de cota pentru echipamentele preincarcate in conformitate cu sistemul de cote.

Cu toate acestea, cu fabricile din regiune, compania poate beneficia de atenuarea acestor restrictii. De asemenea, va fi mai usor sa obtina informatii actualizate cu privire la reglementarile UE si sa raspunda la schimbari.

STATUL POLONEZ A OFERIT STIMULENTE PENTRU DESCHIDEREA FABRICII

Unul dintre avantajele infiintarii unei fabrici in Polonia este o schema de stimulare care permite guvernului sa reduca impozitul pe profit. Deoarece guvernul polonez a extins sfera stimulentelor, care erau limitate la anumite regiuni, in intreaga tara in 2018, companiile investitoare sunt mai susceptibile sa primeasca scutiri de impozite pe profit. Planul de afaceri al Toshiba Carrier indeplineste cerintele precum angajarea, educatia angajatilor si beneficiile aplicabile sistemului de scutire de taxe. Compania intentioneaza sa continue sa solicite stimulente pentru investitii suplimentare.

Director Toshiba Carrier cu Prim-Ministrul Poloniei

Initial, uzina va avea un personal cuprins intre 30 si 40 de persoane, iar angajarea va tine pasul cu scara de productie, personalul crescand pana la aproximativ 200. Pentru infiintare, unul sau doi experti in pompe de caldura vor fi relocati din Japonia si tehnicienii non-rezidenti vor sprijini noua fabrica in functie de necesitati. Cand va fi timpul sa imbunatateasca dezvoltarea produselor locale, compania va lua in considerare cresterea personalului in functie de necesitati.

Noul amplasament de productie poate incepe rapid functionarea in acest an, deoarece Toshiba Carrier a reusit sa achizitioneze un nou loc de productie cu o cladire care a fost finalizata in 2017 pentru a fi utilizata ca fabrica si depozit. Cu o investitie de aproximativ 3 miliarde ¥ (25 milioane euro), compania va achizitiona instalatii de fabricatie si va reconditiona interiorul, urmarind sa inceapa operatiunea cel mai devreme spre finalul lunii octombrie a acestui an. Locatia permite extinderea facilitatilor o data cu dezvoltarea locatiei si cresterea productiei.

TINTA: CRESTEREA COTEI DE PIATA IN EUROPA

Odata cu infiintarea primei filiale de productie Toshiba Carrier in Europa, compania isi propune sa creasca proportia activitatii sale europene in cadrul activitatii sale de peste mari la peste 30%. Compania se va concentra pe pietele sale actuale, cum ar fi Franta, Germania, Italia si Spania, pentru a-si imbunatati fondul de afaceri si prezenta in Europa.

In urma altor producatori japonezi, Toshiba Carrier a decis sa inceapa productia de pompe de caldura in Europa si are un impuls puternic: productia locala. Producatorii europeni de incalzire cu combustie au inceput, de asemenea, sa se concentreze pe activitatea pompelor de caldura, profitand de retele puternice de vanzare. Se estimeaza ca acesti producatori vor accelera concurenta pe piata pompelor de caldura europene. Pe de alta parte, piata pompelor de caldura in sine este de asteptat sa creasca, determinata de reglementarile de mediu si de prevenirea incalzirii globale. Pompa de caldura este un produs plugin, ce va continua sa evolueze in viitor, atragand catre aceasta tehnologie si alte companii importante, iar tehnologia pompelor va fi imbunatatita in mod continuu.

ATX HVAC Distribution este distribuitor autorizat Toshiba Carrier si promoveaza activ in Romania, vanzarea si instalarea de pompe de caldura. Avand o echipa de tehnicieni cu experienta, pregatiti pentru a vinde si instala pompele de caldura Toshiba Carrier.